This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

  • experience2
  • experience1
  • experience3

Shugborough Car Park Extension

To address the demand created by an expected increase in visitor numbers Shugborough Hall and Estate, a new addition to the National Trust portfolio, improvements to the existing parking area would need to be made. By removing the grassed areas and remarking spaces, 150 additional extra all weather spaces would be created without losing any Grade 1 listed parkland.

WM Longreach’s scope of works included: extension of existing car park (removal of all grass areas and subsoil), installation of timber kerb edging, laying of foundations for ticket office, tarmac resurfacing works to existing paths/car park areas, installation of service ducts, drainage works and associated landscaping.

A works programme was developed to ensure close working with the archaeologists on the archaeological watching brief, which was strictly adhered to, and special protection employed for trees in the Grade 1 listed parkland. 

Find us on Facebook
Follow us on Twiiter